Tips! met wat voor creme pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt wanneer deze wordt blootgesteld aan onder andere de zon. De intentie van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Indien je lang in de zon zit maakt je huid meer pigment aan, zodat je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen
Het kan zijn dat de pigmentverdeling in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere zomersproeten en ouderdomsvlekken. Dit kan voortkomen door de zon, maar het kan ook vanzelf gebeuren.

Bij ouderdomsvlekken is de aanleiding dikwijls de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als resultaat pigmentvlekken. Dientengevolge komen de vlekken ook het meeste voor op de handen of het gezicht. Want dat is wat het meeste wordt blootgesteld aangaande de zon, maar overige plekken zijn zonder twijfel niet uitgesloten.

Naast de zon zijn verschillende mogelijkheden ook huidveroudering, hormonale schommelingen, aandoening van de huid en ook een genetische aanleg. Indien de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een ophoping van het pigment. En hierdoor ontstaat de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken staan doorgaans niet heel erg fraai, het gros voor meer info van de mensen willen er daardoor ook graag weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken beginnen dus door onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Dan vormt zich er een verzameling van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen vaak direct op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

Pigmenvlekken op de handen.


Pigmentvlekken zijn nauwelijks funest voor de gezondheid. Desalniettemin meestal worden ze door de persoon die een pigmentvlek bezit als lelijk ervaren. In sommige gevallen kan een opeenstapeling van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit ontstaat als gevolg van normale pigmentvlekken door onder andere de zon is toch zeer klein.

Wanneer pigmentvlekken voorkomen op de handen of afwijkende plekken op het lijf, is dit meestal geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend ervaren zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat niet zo heel erg aantrekkelijk.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te voorkomen. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijkerwijs een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Leeftijd en pigmentvlekken


Hoe ouder de mens wordt, hoe meer er een kans is dat er pigmentvlekken ontstaan. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook de zonnebank kan een aanleiding voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen opkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *