Gekke Romantische optreden prachtig!!

Robbert, een rijke jongmens van adel doet zichzelf voor als chauffeur wanneer hij bij toevalligheid een discussie hoort tussen de aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vriendinnen pretenderen dat ze iemand van stand steevast zouden herkennen en zich dan ook geenszins in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn schoolvrienden die niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur regelen dat Robbert haar zal leren autorijden en zij hem Engels zal leren praten ontstaat een game van liefde, jaloezie en bedriegerij in een warme landerige omgeving.

De zomer van 1923.

Kit brengt haar zomervakantie door op de Veluwe op het landgoed van haar oom,tante en haar nichtje Lenie. Lenie heeft haar maatje Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de vier meisjes gaan picknicken is Lenie degene die de auto bestuurt.

Leren rijden is wat Kit heel gaarne wil leren gedurende haar vakantie, doch haar oom voelt daar niks voor. Kit is tamelijk wild en uitbundig; niet zo alert als zijn dochter Lenie. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij heeft gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella is hoogst onder de indruk van zijn oud adellijke origine. Tijdens de picknick beweert zij dat afstamming en standing zich nimmer verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij de origine van iemand herkennen.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volledig met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote kul. Echter Kit is in een baldadige bui en babbelt uitgelaten mee om de boel nog een beetje op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze geenszins zou kunnen omgaan met iemand beneden haar klasse.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik verschijnt er een jongeman in een kaki motorpak met een pilotenbril achter een struik vandaan en vraagt naar een autogarage in de omgeving. Vieze handen en een nog viezere zakdoek. De jongeman stelt zich voor als de bestuurder van Jonkheer Padt van Heijendaal.

Bij het vertrekken beweert Ella dat zij allang doorhad dat hij geen heer was, waarop Kit vinnig terugketst dat zij het nou juist een erg aantrekkelijke jongeling vond met een aantrekkelijk gelaat en lieve ogen .

De tieners beseffen echter niet dat de wagenbestuurder in feite Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn auto en heeft het hele gesprek van de meisjes over afstamming kunnen horen. Ter plekke besloot hij deze schapen een lesje te leren.

Terug op Sonnewende vertelt hij het gehele relaas aan zijn kornuiten. Een van hen moet zich nu uitgeven als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de onaantrekkelijke makker met veel langdradige en saaie vertelsels.

Als de wichten tenslotte formeel kennismaken met de mannen van Sonnewende, menen zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn wagenbestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan volkomen op in de stijve Gerrit Jan, die nog nimmer zoveel aandacht van het vrouwelijk soort heeft gehad. Vooral Ella slooft zich eindeloos voor hem uit. Alleen Kit en Dot zien niet zoveel in de charmes van de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan leren. Gerrit Jan bekent dat hij ook niet kan rijden, hij bezit tenslotte een wagenbestuurder. Nou, dan kan hij het mij ook leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de rijder met het aantrekkelijke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten beide hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de chauffeur raken erg op elkaar gesteld tijdens hun ritjes door de Veluwe. Robbert is vooral erg ingenomen met het feit dat hij eindelijk een jongedame leert kennen zonder dat zij van zijn origine op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de effecten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich desalniettemin (lees meer) met de dag vertrouwder te voelen in zijn andere rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *